Selamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Saturday, July 02, 2016

Ebook "Tak Ada Duit, Boleh Beli Rumah Ke?"

No comments :

Apa yang anda akan dapat dalam ebook "Takde Duit, Boleh Beli Rumah Ke?"

+ 7 sebab utama kenapa anda wajib melabur dalam pelaburan hartanah yang ramai orang tak Tahu
+ Betul ke boleh beli rumah tanpa letak sebarang downpayment?
+ 3 cara berkesan yang anda boleh gunakan untuk buat pelaburan hartanah secara zero-downpayment
+ Faktor penting menentukan lokasi terbaik untuk beli rumah pertama anda
+ Bagaimana nak runding harga dengan pemilik rumah untuk dapat lebih banyak diskaun?
+ Bagaimana nak dapatkan diskaun dari pihak pemaju?
+ Kisah bagaimana 12 pelabur hartanah beli 100 biji rumah dengan modal yang minima.

Klik sini untuk dapatkan ebook ini sekarang:
http://bit.ly/BeliHartanah

Featuring :

-> Faizul Ridzuan - CEO, FAR Capital Sdn Bhd
-> Adrian Un - CEO, Skybridge International
-> Gavin Liew - The Makeover Guys
-> Meor Zaidee @ Abang Ensem - Pakar Pelaburan Hartanah dan blogger terkenal
-> Shafie Bustan - Pakar Pelaburan Hartanah Lelong
-> Azlan Majid - Perunding Hartanah Berdaftar
-> Muhd Khairulnawawi - Perunding Hartanah Berdaftar
-> Dr. Azizul Azli Ahmad- Pakar Pelaburan Hartanah Luar Bandar
-> Jimmy Haryzul - Pakar Pelaburan Hartanah Sublet
-> Zaidi Ismail - Pakar Pengurusan Kewangan Peribadi
-> Ariff Shah - Blogger dan pakar pelaburan hartanah
-> Khairul Ezuwan - Pakar pelaburan hartanah dan perancangan kekayaan peribadi

P/S: Ebook ini adalah dalam bentuk file PDF, bukan buku yang dicetak secara fizikal. Ia juga bukan skim cepat kaya "Labur Duit, Dapat Rumah". Tetapi, dengan ilmu dalam ebook ini, anda boleh jimat bayaran downpayment berpuluh ribu ringgit.
Harga ebook mungkin akan dinaikkan pada bila-bila masa. Dapatkannya sekarang pada harga istimewa hanya RM60 sahaja.

Dapatkannya sekarang:
http://bit.ly/BeliHartanah

Monday, February 29, 2016

「バクマン。」予告 - BAKUMAN The Movie Trailers

No comments :
*bookmarked* - for reference













公開日:2015年10月3日全国ロードショー
公式サイト:http://www.bakuman-movie.com
(C) 2015 映画「バクマン。」製作委員会

Tuesday, February 09, 2016

Kedai Online Madu Stick

15 comments :

Madu Stick adalah madu asli lebah ternak yang diimport khas dari Indonesia.
Madu ini dikategorikan sebagai Madu Polyflora.

Madu Polyflora ialah campuran beberapa jenis madu dari tumbuh-tumbuhan.
Ia cukup baik untuk memberikan tenaga segera dan mengatasi penyakit batuk & selsema.

Antara kebaikan Madu Stick adalah seperti berikut:
1. Memberikan tenaga
2. Dapat mengurangkan penyakit batuk dan selsema
3. Menguatkan daya ingatan
4. Menyedapkan suara

Madu stick sesuai untuk semua peringkat umur.

Boleh digunakan untuk makanan harian.
Lebih baik daripada pengambilan gula.


Mudah dimakan... Mudah dibawa...

INFO HARGA MADU STICK
RM30 (30 stick) - Semenanjung Malaysia
RM33 (30 stick) - Sabah & Sarawak

PROMOSI TAHUN BARU CINA (9-12 Feb '16)
3 PEK x (30 stick) --> RM75 = 90 stick (PERCUMA Postage)

RM90 (100 stick) - Semenanjung Malaysia
RM93 (100 stick) - Sabah & Sarawak

RM650 (1000 stick) - Sesuai untuk Majlis Korporat/Majlis Kahwin/Dan lain-lain majlis.

Harga Postage: Semenanjung (RM6), Sabah & Sarawak (RM 10)

*Contoh Pembelian : Madu stick 1 pek = RM 33 (Sabah/Sarawak) + RM 10
Manakala pembelian 3 pek dan ke atas PERCUMA postage. Harga termasuk 6% GST.

1 madu stick = 8 gram

*KINI LEBIH MUDAH dengan : Kad Kredit/Debit*


Tempah Madu Stick dari ALFI Biz secara online (Bank Transfer/Kad Kredit atau Debit) :

Klik, dan isi borang dengan jumlah harga yang diingini (berdasarkan info di atas).


* JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN *
Sekiranya terdapat sebarang masalah berkaitan penghantaran produk, sila hubungi kami untuk proses refund.

Info Lanjut :
HAFIZI AZMI
(Whatsapp/Telegram // iMessage/Facetime)
018-2132899
info.alfistudio@gmail.com

Sunday, August 23, 2015

Promosi Business Card Murah !

4 comments :

Buat para peniaga/usahawan & blogger yang sudah lama mengidam untuk memiliki kad bisnes sendiri.

Ingin tampil bergaya di hadapan kenalan, teman atau klien anda ?
Tonjolkan profesionalisme anda.
Kini anda boleh dapatkan kad bisnes anda dengan harga yang sangat istimewa !

Cetakan berkualiti (offset printing)
Matte Laminate
Cetakan warna depan/belakang
Ketebalan kad 260 gsm

Kuantiti Harga Postage
(Semenanjung)
Postage
(Sabah/Sarawak)
1 kotak (100 pcs) RM 30 + RM 6 + RM 10
2 kotak (200 pcs) RM 40 + RM 6 + RM 10

3 kotak (300 pcs)

RM 50

+ RM 6

+ RM 10


4 kotak (400 pcs)
RM 60 + RM 6 + RM 10

5 kotak (500 pcs)
RM 70 + RM 9 + RM 15

10 kotak (1,000 pcs)
RM 90 + RM 9 + RM 15

Pastikan rekabentuk grafik/design kad bisnes anda sudah tersedia.
Jika belum, anda boleh dapatkan servis rekabentuk grafik daripada kami dengan tambahan hanya RM 15 per design (simple design - untuk tempoh terhad sahaja).
Lihat portfolio design kami di sini ---> http://www.alfistudio.com/v1/bcard
Lihat cara pembayaran di sini ---> http://www.hafiziazmi.com/p/borang.html

Proses percetakan memakan masa 2-3 hari bekerja, bergantung kepada keadaan.
Kad bisnes anda akan terus dipos sebaik sahaja siap dicetak.
Kami menggunakan servis poslaju. Tracking code akan dihantar selepas selesai dipos.

Untuk menghantar design anda, emelkan tempahan anda ke :

info.alfistudio@gmail.com

atau mesej kami di FB Page ALFI Studio.
Butiran pembayaran akan dihantar melalui emel, atau boleh dilihat di sini --> http://www.hafiziazmi.com/p/borang.html

Terima kasih ! ^^

ALFI Studio didaftarkan di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SA0318913-D).
Menyediakan servis rekabentuk grafik, ilustrasi, laman web & servis komputer.
Tempahan anda dijamin.
Sebarang pertanyaan, hubungi 018-2132899.

Friday, August 14, 2015

Kenali Simple Hijab & Jana Pendapatan !

2 comments :

Simple Hijab ni adalah sebuah perniagaan yang didaftarkan di SSM (SA0313566-A), menawarkan pelbagai rekaan tudung/hijab. Terkini, mereka mempunya tudung jenis SH Exclusive & Feliciti Basic. memang tudung-tudung yang ada kat sini pun lawa-lawa !

Mereka juga sedang giat memasarkan program agen bagi memasarkan jenama Simple Hijab ni.
Jadi, kalau korang semua berminat untuk menjana pendapatan tambahan, bolehlah daftar secara PERCUMA di sini !
Tak perlu modal, tak perlu ambil produk.
Hanya pasarkan & promosikan ! ^^

Yang osemnya lagi, untuk pengguna Android, korang juga boleh muat turun aplikasi tutorial hijab Simple Hijab di sini --->
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tutorial.simplehijab


Apalagi, jomlah jana pendapatan tambahan korang di sini !
Untuk maklumat lanjut, layari :
www.simplehijab.my/
bit.ly/simple-hijab

Bilakah Artis Boleh Melukis Komik yang Mereka Suka?

2 comments :
Bagi pelukis komik, adalah satu nikmat apabila penerbit suka menerbitkan apa saja yang terhasil dari tangan 'magik' mereka.

Bagi mereka, itulah yang sepatutnya berlaku!
Penerbit tak sepatutnya mengehadkan kebebasan kreativiti pengkarya!

Saya ketawa sahaja. Ini kesilapan besar dan biasa yang dilakukan pengkarya muda.

Karya pertama kita dengan penerbit, ada rezeki komik kita bersesuaian dengan pasaran pembaca dan polisi penerbit, barulah ada peluang komik kita diterbitkan.

Atau kebiasaannya, kita hanya akan lukis komik dari skrip penulis lain, atau projek komik yang ditentukan penerbit.

Adakah memang tiada peluang untuk melukis komik datangnya dari idea kepala kita sendiri?

Masih ada. Tapi peluangnya sangat nipis.

9 dari 10 proposal yang dihantar setiap hari berpotensi direject penerbit.
Pada celah mana anda fikirkan anda mempunyai peluang?

Penerbit tidak mahu layan pengkarya keras kepala.
Selagi anda tak boleh meletakkan justifikasi adakah karya anda boleh laku dijual, selagi itu penerbit tak mahu mengeluarkan modal menerbitkan karya anda.

Waktu bilakah penerbit akan beri kebenaran untuk kita melukis komik apa yang kita suka?

1. Hanya selepas kita sudah menerbitkan sekurang-kurangnya 5 buku bersama mereka.
2. Hanya selepas kita membuktikan kita berjaya memperoleh royalti RM 25k setahun.
3. Hanya selepas kita mempunyai puluhan atau ratusan ribu followers di media sosial.
4. Hanya selepas kita sudah membuktikan karya kita menjadi bestseller beberapa judul buku.

(Ini beberapa faktor yang saya pernah belajar dari editor dan pengurus penerbit. Kemungkinan lain penerbit, lain tanda arasnya)

Anda kena ingat satu perkara.

Ramai orang lain juga pandai melukis.
Ramai orang lain yang juga punya idea yang hebat.
Ramai orang lain yang mengaku ceritanya sangat meletup.
Jadi, apa istimewanya anda?

Fikirkan cara bagaimana anda boleh lebih stand-out dari pengkarya lain.


8 Peringkat Pembacaan (Part 1)

2 comments :

Secara purata, berapa kali kita ulang baca satu komik yang sama? 5 kali? 3 kali? 1 kali? Atau separuh pun kadang2 tak habis?

Pembacaan yang berulang kali memberi pengaruh. Baik dari tindakan, pemikiran, mental dan mungkin fizikal pembaca. Hanya disebabkan mereka suka membaca berulang2 kali komik yang sama.

Bagi pengkarya, pembaca yang membaca karya mereka berulang2 kali adalah satu anugerah. Itu menunjukkan harga yang mereka bayar berbaloi dengan segala usaha dan penat lelah yang mereka curahkan dalam karya.

Andai purata pembaca kebanyakannya tidak pernah habis baca, itu satu alamat buruk bagi pengkarya. Jangka hayatnya tidak akan lama!

Mahu tidak mahu, pengkarya bertanggungjawab mencari cara untuk improvasi karya sendiri. Memahami tabiat pembacaan pembaca adalah satu solusi yang terbaik.

Semalam saya baca sebuah manga bertajuk Kounodori, sebuah manga berkaitan perubatan bersalin anak. Segala jenis info dan cerita kes tentang orang beranak ni semua ada. Dari kes anak luar nikah, kes bayi tak cukup bulan, kes abortion dan banyak lagi. Nanti saya akan ceritakan lebih lanjut tentang ini.

Bagaimana saya boleh terjebak membaca manga ini? Bukan disebabkan promosi rakan, bukan disebabkan saya pernah baca manga ini dahulu, dan juga bukan disebabkan iklan2 yang muncul di newsfeed.

Sejujurnya saya terserempak dengan manga ini apabila sedang scroll senarai manga dalam apps. Tiba2 saya tertarik pada covernya. Kenapa? Sebab lukisan covernya seperti ilustrasi Takehiko Inoue, pelukis komik kegemaran saya.

Malangnya bukan. Tapi strokenya lebih kurang, saya fikir mungkin pelukisnya adalah anak murid beliau.

Tapi tak mengapa, saya cuba2 juga baca dari episod pertama. Saya baca secara santai, saya lihat lukisan, saya lihat karakternya. Dari segi lukisan mungkin kebanyakan pembaca tidak berapa berkenan. Tapi pada akhirnya, yang membuatkan saya melekat untuk baca adalah kerana jalan ceritanya.

Sedangkan ceritanya tentang Medik. Saya bukanlah seorang peminat term2 medik, tapi entah kenapa saya suka baca ceritanya walaupun satu apa pun saya tak faham.

Bayangkan, lukisannya tak menarik.
Saya bukan peminat dan pelajar bidang perubatan.
Saya tiada kena mengena dengan orang sakit bersalin.
Saya cuma tertarik dengan lukisan cover sahaja.
Saya baca sekali lalu sahaja.

Tapi saya masih melekat baca, sehingga ke episod 10. Mengapa?

(Bersambung...)


Komen Terkini

Recent Comments Widget