Newsletter



Selamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Monday, July 06, 2009

Nasyeed Indie..!
3 comments :


Salamun salam..berita baik buat semua peminat nasyid tanah air!!Tak lama lagi bakal muncul satu album nasyid unik yang masih underground,but it still in best quality!Berita selanjutnya,bolehlah ditinjau melalui laman web salah satu team nasyid yang terlibat dalam pembikinan album tersebut,seperti Paradise Publishing - (klik) ataupun terus klik ke blog album nasyid indie ni-(klik)




Khas buat student CFS IIUM,PJ ,anda semua boleh mendapatkan sebarang maklumat & pertanyaan mengenai album ni terus menerusi saya,Hafizi Azmi,course Engineering,Mahallah Umar Al-Khattab 2,sesi 09/10..InsyaAllah,saya akan berikan info selanjutnya mengenai album ni supaya kita dapat sama-sama menyokong usaha murni kumpulan nasyid yang baru bertapak ni & semoga seni hiburan berkonsep dakwah ni dapat dilaksanakan dengan jayanya..insyaAllah..
  • May Allah bless us ever ever... =D

Ni lah senarai lagu di dalam album nih:

01. Selawat Aluan (Shureem).

02. Selawat Tawassul (FeelHoney, MiSK, Vir2vois).

03. Realiti (Paradise).

04. Di Tangisan Cinta (Syahman, Taqi NICE, Abd Halim Devotees).

05. Jodoh dan Takdir (MiSK).

06. Nilai Sebuah Impian (Rahmat).

07. Segalanya Ada (Syahman).

08. Ku Harap Redhamu (Vir2vois).

09. Teman (Zul Ex Muslim Voice Akademi Nasyid TV9).

10. Kisah Cinta (Feelhoney).

11. Message Undelivered (Abd Halim Devotees).

12. Jalinan Kasih (DmenC).

13. Keceriaanmu (Fakhrul AQ3).

14. Masih Ada Cinta (NICE).

15. Bukan Niatku (Devotees).



Ok la,ape kata kita usha skit lirik lagu Paradise - Realiti yg ana nak promote ni...
Moga2 ade ibrahnya....Ameen....



REALITI (4:04)

Kucuba untuk berlari,
Mengejar mimpi yang tak pasti,
Namun hakikatnya kusedari,
Hidup ini hanya realiti,

Walauku tahu ia hanya ilusi,
Namun tetapku berlari,

Kucuba untuk mencari,
Mengenal erti hidup ini,
Bila akhirnya kutemui,
Ketenangan yang hakiki,

C/O

Ya Allah, Sedarkanlah diriku,
Dari lenaku ini,
Masih membayangiku,

Sujudku hanya engkau yang tahu,
Pasrah redha untukmu,
Yang Maha Agung,
Wahai tuhanku ampunilah aku…

Selangkah ku mencari rahmatMu,
Biarpun berjuta ranjau menghampiri,
Ku teruskan,
Untuk mencari cinta Mu,

Senilagu: wanz, Lan, isMee (paradise publishing)
Senikata: wanz, Lan, isMee (paradise publishing)
Susunan muzik: Lan, Abd Halim
Studio Rakaman: Neurotic Studio
Jururakam: Abd Halim

Nak tau mcm mana lagunya..? Tempah la album ni..!! =D

3 comments :

  1. huhu.kat blik kawh dpt wifi?
    gle jeles akuh.

    JUNE 3, 2009 9:35 PM

    ReplyDelete
  2. all the best..

    strive for the highest..
    insya'Allah.. kejayaan akan datang bersama usaha..

    jaga diri.. jaga iman.. jaga nikmat islam..

    be the best among the best~

    doakan ak berjaya gak..

    insya'Allah...
    klo mak/bini hg sakit.. jemput la dtg jumpe ak..
    hehe..

    May Allah bless..


    Dr.Ummusa'adah Sulaiman M.D.
    IB diploma (medic foundation)
    Mara College Banting..


    p/s: ye.ye.. ak mencapub.. ngee~

    JUNE 5, 2009 8:32 PM

    ReplyDelete
  3. lagu best...
    tapi kalo message undelivered
    mmg jadik lah mcm lagu message undelivered tuh..

    cintan cintun...
    haizzz....

    ReplyDelete

Kata-kata anda amat berharga..! =D

Komen Terkini

Recent Comments Widget