Newsletter



Selamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Friday, January 29, 2010

Battle of Nasyeedian UIA PJ '10

No comments :
VERSE...

Salamullahi 'alaikum...
Alhamdulillah, semalam sudah selesai berlangsungnya event Battle of Nasyeedians sempena program Discovery of Culture & Arts (DICA) anjuran Culture & Arts Club (CAC) UIA PJ...


Dalam pertandingan ni, ada 5 kump yg bertanding...
Sotto Voce, VERSE, The Generation, The Soul & Soutul Salam...
Johan, naib johan & tmpt ke-3 seperti yg disusun di atas...
Alhamdulillah, kump kami dpt no 2 = naib johan...



VERSE performance...

Nak dijadikan cerita, kami dapat undian terakhir (no 5)...
Kami bawa lagu Raihan -Thank You Allah & FarEast - Nur Syahadah...
Lagu thank you Allah agak menarik la sbb kami dendangkan b'sama percussion...
So, mmg agak rancak & bersemangat la lagu tu...
Lagu Nur Syahadah pulak, semuanya nampak ok, cuma ada la pitching2 untuk 2nd voice yg lari sket...
(adeih... terasa.... =P)
Lps tu, ada plak ahli kami yg lupa lirik sket... Tapi xpe, dpt cover sket2... hehe... =P

Lps smua team habis perform, ada performance khas drpd kump ETIKA (juara Battle of Nasyeedian last year) & SALJUK (naib juara Battle of Nasyeedian last year), kump. Feel Honey (UM) & abg Halim DEVOTEES... yg pasti, performance depa mmg best sgt2...!!!
Tabik spring kat depa.. (^^)


VERSE : alhamdulillah... win the prize.. (^^)
  
cenderamata buat kami.. kenangan terindah, biarpun x mahal... (^^)

InsyaAllah, moga dgn berakhirnya event Battle of Nasyeedian ni, ia menjadi titik mula & diharap kumpulan2 yg telah bertanding dpt meneruskan penglibatan mereka dlm memartabatkan nasyid di UIA PJ...
Itu jualah objektif kami komiti CAC dlm penganjuran event kali ni...
Moga semua yg terlibat dapat manfaat drpdnya...insyaAllah...

No comments :

Post a Comment

Kata-kata anda amat berharga..! =D

Komen Terkini

Recent Comments Widget