Newsletter



Selamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Saturday, November 27, 2010

Cinta Belum Termiliki.. ^^

14 comments :
3pm, Sabtu, 27 Nov 2010..

Penulis kini dilanda kebosanan...
Maka, beliau pun mula menjalankan hobi beliau ; melukis...
Setelah beberapa ketika, lukisan itu pun siap..
Maka, penulis pun menye'can' / meng'scan' lukisan terbut ke dalam komputer beliau..
Maka kini bermulalah pula sesi editing, colouring & designing...
Maka, setelah bebrapa ketika, siaplah hasil karya penulis tersebut..
Maka, inilah hasilnya...
Alhamdulillah...
Yeayy...~~~ \(^_^)/

(klik pada gambar utk paparan yg lebih besar)

Wallpaper ni saya namakan ;
"Kasih Belum Termiliki"
pehh...~~~
( Kasih Belum Termiliki..? eh, tu bukan tajuk lagu hafiz hamidun ke..?) :P
ok, tukar2..
"Cinta Belum Termiliki"
ok..? ^^


"Hati ini,
Hanya akan kuserahkan,
Bila tiba saat & masanya..
Pada insan yang selayaknya,
Kerana hanya insan terpilih itu,
Yang berhak memiliki hati ini,
Khas buatmu;
Suamiku.."


"Cinta ini,
Belum lagi milik sesiapa,
Aku tak berhak menyintainya,
Dan dia tak berhak menyintai aku,
Kerana hanya insan terpilih itu
yang berhak memiliki cinta ini,
Khas buatmu;
Isteriku.."

Asalnya, penulis dapat idea nak buat wallpaper ni drpd sebuah komik yg berjudul
"Cinta Kambing Gurun" (klik sini kalo nak tgk..)
Best..!

Apa-apapun, moga bermanfaat buat semua..
Maap, penulis masih dlm proses mempelajari teknik Photoshop..
Maka, hasilnya taklah begitu memuaskan..
Segala aspek shading, mood, dll... tak dihiraukan..


14 comments :

  1. encik penulis, kalau bile2 saye nk ciplak gmbr tu bole??
    wording dia best! hee~ ^_^

    ReplyDelete
  2. wah! pandai gak kau lukis ek. aku tak mau sentuh pasal tajuk wallpaper tu tapi aku nak sentuh pasal photoshop. em..shading shading ni kau belajar on9 eh? nice! ada campur gradient tool?

    ReplyDelete
  3. fafa> la.. abes hang ingat gamba2 kartun dlm blog ni aku amek dari mane..? hehe.. tp, x la pndai mana pun... blaja2 lagi..
    kan aku dah tulis atas nun, xde buat shading2, xde guna lasso, dll..
    ingat nk buat gradient, tp rasanya plain lg ok.. hehe..
    aku reti basic2 je..
    blaja sndiri2.. nk blaja on9, tp...
    (malas...........) :P

    ~YaMaPiNk~ > tq3..~ :)
    sy suke kalau ade org excited disbabkan sy.. kui3..
    (perasannye....~~) :P

    ReplyDelete
  4. hontou nie? syukran =)(ttbe mix bhse jpn ngan arab)
    xpe, perasan pon perasan la...=p

    ReplyDelete
  5. oo..org tukang bukan pandai buat pertukangan saja eh. pandai lukis pula :D haha. org cafe pandai masak. makan. :D ok. aku try dulu. aku ada gak lukeh lukeh tapi guna photoshop terus. sebab tu herot petot. (taw tak herot petot?)
    tidak apa. bagus ah explore sendiri. slamat berjaya.
    wah. ada org excited ngan kau. cehh.. nnt aku bg dia excited ngan lukisan aku pulak. hahaha. xp.

    ReplyDelete
  6. salam dik..

    akak nak copy gambar n kata2 sklai blh? sangat bermakna..

    nak letak dalam blog akk ni..hi3

    ReplyDelete
  7. ~YaMaPurple~ > afwan...
    (sukati je tukar 'Pink' jadi 'Purple'... :P

    fafa giant > ok2..
    biar aku tolong ckpkan kat die..
    cik YamaPurple, sila excited ngan lukisan cik fafa Giant pulak ye lps ni..
    hehe.. :P

    kak ira > wa'alaikumussalam...
    boyeh2....
    sile2.... ^^

    ReplyDelete
  8. indah betul bakat yg Allah bg ye....bgus,,,pndai gne dgn sebaiknye..(:

    ReplyDelete
  9. salam...mohon share gmba2 katun nie...=)...shukran..

    ReplyDelete

Kata-kata anda amat berharga..! =D

Komen Terkini

Recent Comments Widget