Newsletter



Selamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Friday, May 06, 2011

Dah boleh tag nickname kat status Facebook !

4 comments :
Facebook sekarang ni dah naik taraf platform diorang, yang mana diorang sekarang ni dah perkenalkan cara baru untuk tag nama kawan-kawan kat status Facebook masing-masing.. Tak payah lagi taip nama penuh kawan2 kita untuk tag kat status.

Contoh...

Fungsinya sama macam dulu lagi. Caranya, taip nama kawan kita, (tak payah taip '@' pun takpe, cuma taip huruf 1st dia dgn huruf besar), lepas tu padam sebahagian daripada nama kawan kita tu. Senang & menjadikan kita lebih mesra lagi dengan panggilan yang biasa kita gunakan. Kan..? ^^

Tapi, fungsi ini cuma boleh digunakan untuk nama pengguna sahaja.. Tak boleh lagi digunakan untuk nama-nama Facebook Pages, dan lain-lain...

Moga bermanfaat, insha-Allah.. ^^

Sumber Asal : Amanz.my - Kini Anda Tidak Lagi Perlu Tag Nama Penuh Pada Facebook

4 comments :

Kata-kata anda amat berharga..! =D

Komen Terkini

Recent Comments Widget