Newsletter



Selamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Monday, May 16, 2011

| DESIGN | 1st Blog Completed.

12 comments :
Alhamdulillah, untuk hari ni dah siap satu design blog..
Simple je.. Start buat tgh hari tadi, sekarang ni baru nak siap..
(disebabkan tido yg terlampau lama..) =.="
Tinggal nak letak tab-menu bar je lagi yg tak sempat buat lagi..

Ni ha dia blognya :

Ni la hasilnya.. ^^
Simple je kan..? :D

Ni design asal..

Untuk design ni saya takde la letak lukisan2 saya..
(dah tuan dia tak minta pun.. :P)
Kalau tuan dia nak, memang dah habis kena conteng la header tu.. kui3.. :P

Kalau nak singgah tuan empunya blog ni, boleh la ke blog encik Hassriq Hafize - Maka Lihatlah !

Kot la ada sesiapa perlukan design blog hasil kerja saya yg tak seberapa ni, boleh la jenguk2 ke SINI ye.. :P

Ok, wassalam.. (^^)


12 comments :

  1. ajarkan saya buat blog supya jd kelihatan menaarik..hehe

    ReplyDelete
  2. @muhammad akashah > buleh aje.. tapi, kalau nak lagi senang, search je tutorial edit blog kat internet.. banyak.. hehe.. :D

    @Nazihah@Jiha > simple.. x banyak benda yg nak design pun.. banyak edit struktur layout je.. ^^

    ReplyDelete
  3. Yana nak tanya.. macam mana nak dapat print screen keseluruhan macam tu..

    ReplyDelete
  4. > saya YANA
    try masuk link ni untuk full print screen..
    https://chrome.google.com/webstore/detail/cpngackimfmofbokmjmljamhdncknpmg
    yg saya bagi ni untuk google chrome.. kalo gne mozilla pulak, try search kat google perkataan ni:
    screen grab mozilla firefox

    ReplyDelete
  5. @saya YANA > saya guna extension 'Awesome Screenshot'.. search je kat galeri extension Chrome @ add-on Firefox.. :)

    @sugar2 kapas strawberry > dia mmg kacak.. ngee.. :D

    @Harith Faisal > tq Harith..! ^^

    ReplyDelete
  6. Salam.
    cantik design blog. Blog yang ni pun loading takde slow sangat berbanding blog-blog lain yang ada banyak widget.

    ReplyDelete
  7. Blog ana jadi first blog yg siap? Ni yg terharu ni..blushing2..hahaha..;))

    ReplyDelete

Kata-kata anda amat berharga..! =D

Komen Terkini

Recent Comments Widget