Newsletter



Selamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Monday, May 23, 2011

| DESIGN | 2nd Blog Completed.

2 comments :

Uii.. Dah lama jugak tak update blog ni kan...~~

Ahamdulillah, lps bekerja start tgh hari semalam sampai la pukul 2am malam tadi, maka siap la template blog dia ni.. huhu.. blog ni request dari incik Hafiz - Susah Itu Tarbiah, Sabar Itu Indah.
Actually ni blog rasmi untuk student Form 6 STARPUTRA.. Tu yang design dia skema sikit tu.. :P
Kaler pun simple2 je, plain.. Ok la kan..? hee..~~ Ni dia link dia : Blog Tingkatan 6 STARPUTRA.
(Blog ni baru dibuat, x ada post lagi..~~)

Kaler, background tu semua bergantung kat customer la.. Kalau dia cakap nak plain, sy bagi plain.. Kalau nak corak2 bnyk2, sy letak la corak bnyk2.. Kalau dia x gtau apa2, saya buat plain je.. (kui3.. :P) <--- p e m a l a s..

So, kalau nak design yg betul2 dapat puaskan hati korang, sila la bagitau segala detail bentuk design yg korang nak tu ye.. Buat je karangan panjang2, tak kisah format apa2, artikel ke, berita ke, surat kiriman tak rasmi ke, nak buat cerpen pun ok, asalkan saya paham ea.. huhu..~~ :D

Haa.. Ni la karakter2 yg menjadi mangsa untuk diletakkan dalam blog ni.. Actually nak buat masyarakat berbilang bangsa ala2 1 Malaysia.. (ada nampak macam tu tak..?)
Hmm.. Student India tu nampak lain macam sikit laa.. dah la mcm kaku jer.. adeh...~~

(1st time publish gambar karakter perempuan x pakai tudung..
nak buat macam mana, Cina mana pakai tudung.. T_T
Tapi at least aku dah buat dress dia setutup-tutup yg mungkin..)

Haa.. Kot2 la nak tempah design jugak, boleh baca kat SINI ye.. ^^

2 comments :

Kata-kata anda amat berharga..! =D

Komen Terkini

Recent Comments Widget