Newsletter



Selamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Wednesday, May 25, 2011

| DESIGN | 3rd Blog Completed.

10 comments :
Assalamu'alaikum wa rahmatullah...!
Alhamdulillah, siap design blog yg ke-3..

Akak, mita izin nak share pengalaman edit blog akak ni ye.. :P
Ni la design blog yg paling mencabar nak dibuat, dibandingkan dgn 2 design yg lepas..
Memang mcm2 masalah la yg menimpa diri ini sebelum design ni berjaya disiapkan hari ni.. Hyuu..~~
Lagi-lagi masalah nak dapatkan internet..
Elok2 boleh siapkan design blog x sampai sehari, dah jadi dekat 2 hari.. =.="
Tapi, itu la, dah x dapat connect dgn internet, nak buat mcm mana..
Pasrah & redha je la..

Lagi satu masalah widget..
Ada widget yg nak dikekalkan tu, terpaksa dibuat balik..
Lagi2 untuk bloglist tu..
Lps je tukar template, widget bloglistnya ada, tapi smua link kat situ dah hilang...
Agak cuak gak la memula.. Fuh, nasib baik ada back-up..
Dah prepare awal2 la kalau ada benda2 mcm ni nak jadi..
Tengok2 mmg jadi betul2.. =.="
Kalau blognya ada 50, so kena la add balik 50 link kat situ...
Sangat2 menguji kesabaran.....~~~~ >.<"
Dah la widgetnya banyak tak ingat la... XP
Nasib baik dgn kepakaran budak yg x berapa nak pakar ni, dapat jugak la kurangkan + kemaskan sikit widget2 tu, tanpa mengurangkan sedikit pun kandungan & susunan asal... :P
Baru la senang sikit nak susun balik..
Ha, ni perbandingan dia.. hihi..

(sebelum)

(selepas) ;D


Tapi yg bagusnya, akak ni mmg bg respon betul2 kalau saya nak minta apa2..
Walaupun blog dia susah sikit nak diedit, tapi kalau respon mcm ni, xde la pening kepala sgt..
Lagipun, dia mmg dah bayar awal sgt2..
Terima kasih..!
Jadi, memang sgt2 tak patut la kalau saya tak buat design ni elok2.. huhu.. ^^

Ok, nak tengok tak design blog dia..?
Ha, sila terjah ke blog NurShahFamily.

(sebelum)

(selepas) ;D

Ni lagi satu, design untuk logo blog akak ni, nak dijadikan watermark kat setiap gambar2 kat blog dia tu la.. hee..~~ :D
(lebih kurang mcm header dia je......)

(of course x boleh right click..~~) :)

Ok, tu je kot update untuk kali ni...
Sekian, wassalam..~~ :)

10 comments :

  1. wah bnyak yer widget akak..xberat ker nty kalo nk bkk page akak..btw, smart design itu

    ReplyDelete
  2. hahahahaha kak nur dtg menerjah...

    ape pun tq ye.... banyak perubahan dan sgt senang hati...

    ReplyDelete
  3. haha, nice job ya akh!!!
    cume awat widget linky tu letak kat depan2, better buat kat page lain, ini akn myebabkan page loading lambt coz bnyk link... huhu

    ReplyDelete
  4. tok sah: ooo ye ke hehehehe... nanti ubah ye. tq

    ReplyDelete
  5. mak aii.. byk giler widget,hehe.. nsb bek stakat ni aq xdpt yg byk cmtu ag.. T____________T

    ReplyDelete
  6. ala.... widget nampak byk cz sebelah je... kalau 3 coloum mesti nampak xbyk... cz semua asas je huhuhu tak cae meh la singgah

    ReplyDelete

Kata-kata anda amat berharga..! =D

Komen Terkini

Recent Comments Widget