Newsletter



Selamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Wednesday, May 11, 2011

warnaNYA: Design Your Mascot Mini Contest by Nuruldotdotdot

8 comments :
Assalamu'alaikum...
Hyuu...~~~
Alhamdulillah, akhirnya siap jugak design mascot ni.. huhu..~~
Mascot..? Mascot ape ni..?
Haa.. Ini la dia :


Ni sebenarnya satu contest..
Nak tau contest apa, sila la tekan link di atas..~~ ^^

1st time buka je blog Nuruldotdotdot ni terus rasa teruja ya amat..!
Sebab nampak contest ni la..! ^^
Tapi, terpaksa tunggu hingga ke hari ni sebab pagi tadi last paper..
Jadi, bila dah habis paper tengah hari tadi, apa lagi, terus buka Photoshop..! ngee..~~ XD
Maka bermula la sesi design - mendesign + lukis - melukis..
Malam ni baru siap..
Ok, designnya boleh tengok kat bawah ni...

Ok ke..? Ke, Islamik sangat..? :P
Nak buat mcm mana, tagline blog ni kan "Ekspresi Kreativiti Islami".. Hihi..
Actually design yg asal tu terpaksa dilukis balik sikit2 bagi menghasilkan karakter ni..
Minta maap, saya ni tak berapa reti sangat guna Illustrator, tablet pun tak dak...
Nak lukis guna mouse memang susah sesangat la..
So, guna traditional method.. Lukis balik, lepas tu tampal2 kat design asal.. Hihi..
(tak melanggar syarat pertandingan kan..? kan..?)
Tolong..~~ Tak mau disqualified....~~~
Nak sangat2 join contest ni...~~~~ (T_T)

Ok, bagi sesiapa yg nak join contest ni jugak, boleh la jenguk2 kat blog Nuruldotdotdot tu ye..
Hihihi..~~ Sekian..~~

8 comments :

  1. wahhh!!! makin canggih la. mata dia shiny~

    ReplyDelete
  2. ok la ni ^ ^ terima kasih banyak2 sudi support contest ni..

    all the best!!=)

    ReplyDelete
  3. hanimyusra > Alhamdulillah, trima kaseh..~~
    Nursyaza Afida > tu kelebihan guna software berbanding lukis tangan.. :P
    Nurul dot..dot..dot > tq3..~~ ^^

    ReplyDelete
  4. wahhhh cntik....

    *dtg dari blog nuruldotdotdot

    http://yazidtorpedo.blogspot.com/2011/05/warnanya-design-your-mascot-mini.html

    ReplyDelete
  5. yela... org x reti sgt guna software u.u

    ReplyDelete

Kata-kata anda amat berharga..! =D

Komen Terkini

Recent Comments Widget