Newsletter



Selamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Sunday, August 28, 2011

| EVENT | Buka Puasa #Churpout @Mek_T

5 comments :
Assalamu’alaikum warahmatullah…

Alhamdulillah, last Friday, 26th August 2011, my best friend (Syahmi) & I went to an ifthar event ‘Buka Puasa #ChurpOut’ at Mek T restaurant (pronounced like Mc D.. ;P), Puchong Jaya.
ChurpChurp #ChurpOut is an event organized by ChurpChurp for the Churpers to gathered and know the people that work hard behind the scene.

Ok, takat tu je cakap omputeh.. kui3.. ;P
Majlis ifthar / berbuka puasa ni dianjurkan oleh ChurpChurp, our beloved advertising company (yah! bodek2.. XD) & sponsored by Mek T restaurant. (cakap omputeh lagi.. =.=”)

Ah, rojak je la ye.. It’s a part of ‘how to’ learning English.. ;P

Kami berdua gerak dari UIA PJ lepas solat Asar..
Lambat jugak la bertolak, padahal dah tau dah event start pukul 6pm.. >.<”
Masa on the way tu pulak jalan jammed..
Kereta / lori / jentolak beratur panjang kat jalan nak masuk kawasan Puchong tu..
Hati dah cuak, kot-kot tak dapat sampai on time..
Lepas tu, terbayang-bayang, kot la nanti kena sound ke, pastu kena halau ke kalau sampai lambat.. #buruksangka
Ish3.. Apa fikir bukan-bukan ni..~~ >.<”

Tak apa.. Sabar tu separuh dari iman..
Redha la.. Sape suruh datang lambat.. >.<

Dah sampai je area Puchong Jaya tu, satu hal pulak nak cari premis Mek T tu..
Alhamdulillah, walaupun kedai berderet-deret, senang je nak jumpa restoran Mek T ni.. hihi..
#untung laa..~~


(all pictures : credited to Teratakarmo.com)

Sampai je situ.. Laa.. Ingatkan dah start..
Rupanya blogger-blogger lain pun ramai tak sampai lagi..
Mesti diorang pun terkandas dalam jam ni.. Hehs..

Kami duduk2 la kat depan restoran tu kejap.. (tak masuk dalam..)
Dok sembang apa ntah dengan budak Syahmi ni..

Memandangkan dah nak dekat pukul 7pm, kami semua (yg dah sampai ‘awal’) diajak untuk masuk dalam..
Ada la merasa air-cond..

Kat dalam tu, kitorang berdua bertegur sapa la dengan abang Zul (Takiya Genji) & akak Ella..
Tegur pun sebab dalam beberapa org blogger yg ada kat situ, depa 2 orang ni je yang saya pernah nampak muka kat blog diorang.. Hehe..
Ada la point nak cakap..
"Eh, ni abang Takiya Genji kan?"
"Eh, ni kak Ella kan..?"
Haha XD

Tak lama lepas tu, sorang-sorang sampai..
Abang Hafiz Hamidun (yang paling dikenali), --> http://hafizhamidun.blogspot.com/
kak Ceera, --> http://c33ram00n.blogspot.com/
kak Viruspadu, --> http://www.viruspadu.com/
bro Beautifulnara, --> http://beautifulnara.com
bro Darkbatman, --> http://darkbatman.com
CikLilyPutih, --> http://www.ciklilyputih.com/
kak Anne PenMerah, --> http://penmerah.com
geng2 ChurpChurp (miss Cindy, Linda, dll..),
dan lain2..~~ Tak larat la pulak nak taip semua..
(actually x ingat sangat..~~ >.<”)



Mula2, ada la ucapan alua-aluan dari akak2 Churp2 ni..
Cheerful betul greetings diorang..
Orang yang dengar pun boleh excited sama.. keh3 ;P
Ada penerangan pasal restoran Mek T sikit..
(nama pun advertising company.. lagi2 depa dah sponsor menu buka puasa ni kan.. ^^)
Restoran yg menyediakan menu makanan2 Terengganu..
Nak tau best ke tak makanan dia, kena tunggu masuk waktu beruka la.. ;P



Azan berkumandang..
Incik Hafiz Hamidun kita jadi tukang baca doa..
Maka makanan pun disantap.. Mula2 ada laksam..
Pehh.. Sedap kot..
Abg Zul & kak Ella (Terengganunians.. >.<”) yang dok depan kitorang ni pun kata sedap..
Macam betul2 kat Terengganu katanya.. hihi..

Lepas tu ada Nasi Sedap Sokmo, Nasi Dagang, Pulut Lepa, dll..~~
(nak tau lebih lanjut pasal menu2 yg ada, buka http://mekt.com.my)
Tak ingat sangat la semua menu.. Hehe..
Semuanya masakan2 Terengganu la senang cerita..

Tapi, seriously, memang sedap..
Kalau singgah sini lagi lain kali memang x lupa nak makan kat sini kejap la !
Hehe..

Lepas makan2, kami keluar pi IOI Boulevard (mcm mana ntah ejaan/sebutan betulnya.. >.<”) jap untuk singgah kat surau yang berdekatan..
Solat Maghrib kejap, lps tu pi Mek T balik..
Ada desert pulak.. Hoo..~~

Lepas habis makan2, Churp2 nak bagi hadiah plush toy pulak kat Twitterer2 yang aktif update gambar pasal event ni kat Twitter..
#untung la, ada Blackberry, I-Phone, I-Pad, boleh online kat mana2.. XP
Wah ! Kak Ella pun menang la..! #untung laa..~~

Habis je bagi2 hadiah, main tangkap2 gambar pulak..
Possing sana, possing sini.. Hadoii..~~ Tak biasa kot..
Sy possing sekadarnya aje la..
Nak possing lebih2, kita ni bukannya retisss pun…~~ >.<"


abg Hafiz Hamidun & abg Beautifulnara

And then, tamat laa..~~
Isya' & solat Terawih kat tempat masing2..
Kitorang berdua kat Masjid UIA PJ la.. :)

Hmm..
For my general opinion, event ni memang best & happening..!
Maybe kalau ramai lagi,lagi happening..!
Boleh kenal2 lagi sesama blogger..
Yang otai, yang tak otai.. :)

And for my personal opinion, best memang best..
Tapi, sebagai insan bergelar blogger Muslim macam kita ni, certain part kita perlu bataskan sikit la..
I mean part pergaulan tu kan..
As Muslims, we know 'bout it, right..?
Bukannya tak boleh get involved langsung..
Yes, I’m ok with them ! Happy with them ! :D
Tapi kita ada prinsip kita sendiri kan..
Yang kadang2 tak sama dengan semua orang..
Yes, I’m open, but I still have my principe..
So, Cheer..~~ Hee..~~ ;D

Tapi, overall, event ni mmg terbaek laa..~~
First time kot join benda2 mcm ni..
Akhir kata, lain kali ajak la lagi..
I’m happy with all of you..~~
Maybe sebab sy ni x la famous macam u all, tu yang shy-shy-cat sikit tu.. heh.. ^_^



Actually ada banyak gambar lagi, tapi ntah kenapa, photographer2 yang ramai2 malam tu x sempat nak upload lagi gambar2 diorang.. Hmm..~~

So, kalau teringin nak join jugak event2 macam ni lain kali, register la bersama ChurpChurp.. Takyah bayar pun.. ;P

That’s all I think..
Stay blessed.. ;D

Wassalam..~~

Pen off.

5 comments :

  1. Wah! entry anda sngt cool, suka dan minat nk baca. penulisan yang menarik. Suka dan follow anda ya..

    Entry terbaru saya
    Emma Watson got pretty legs
    (18sx) Ramai suka anime sebab ini lah!
    The most happiest women in the world

    ReplyDelete
  2. Waduh siap sdh entri mekT.. Kak ella duk pending lagi.. Nk bt mcm mana blk kmpg bertukar jd bibik takbergaji.. Hahaha

    ReplyDelete
  3. blom siap lagi entry.... huhuhuhuhu takut kena marah nie huhuhu

    ReplyDelete

Kata-kata anda amat berharga..! =D

Komen Terkini

Recent Comments Widget