Newsletter



Selamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Saturday, November 26, 2011

| DESIGN | E-Cards Ma’al Hijrah

10 comments :
Assalamu’alaikum warahmatullah..
Salam mahabbah, salam ceria !
Seperti yang dijanjikan semalam, (ni entry dia) hari ni saya akan publish e-card sempena Tahun Baru HIjrah esok !
Ok, ni la dia !













3 design je, tak apa la kan..?
Kalau buat banyak-banyak sangat pun, bukan nak guna semua pun kan..? hehe.. ;p
Kalau nak share, dipersilakan sangat-sangat..
Kalau nak letak kat blog ke, forum site ke, copy & paste je code kat atas tu..
Saya setkan lebar (width) gambar tu 450px.
Kalau nak kecikkan ke, besarkan ke, edit je la nombor dia tu ek..
Moga ada manfaatnya, insha-Allah..

Ha, jangan lupa, insha-Allah esok akan ada komik pulak !
Pagi tadi saya baru buat basic colour..
Actually kalau nak publish sekarang, boleh je..
Tapi saya ingat nak touch-up lagi sikit2..
Buat shading, bagai~
Kalau tak ada aral melintang, insha-Allah, esok saya akan publish yang dah complete..
Harap-harap semuanya berjalan lancar, amiin…
Doa-doakan la ye..

Sebelum menutup kalam, saya nak ucap terima kasih sangat-sangat buat semua yang menyokong alwanPelangi.com selama ni. Sahabat-sahabat, blogger-blogger yang sudi follow blog ni, silent readers & semuanya !
Tanpa korang semua, apa la yang ada pada alwanPelangi.com ni , kan..? : )

Ha, petang ni jangan lupa baca doa akhir tahun & doa awal tahun tau !

Ok, tu je untuk kali ni..
Salam mahabbah, salam Ma’al Hijrah !
Stay blessed. : )

Perubahan itu bermula dengan satu percubaan.

10 comments :

Kata-kata anda amat berharga..! =D

Komen Terkini

Recent Comments Widget