Newsletter



Selamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Wednesday, November 30, 2011

| KOMIK | Jom Mula Berjilbab !

10 comments :
Assalamu’alaikum warahmatullah..

Seperti yang dijanjikan hari tu (SINI & SINI ), ni dia komik 1 page tu..
Maaf atas keterlambatan..
Petang kelmarin bumi Tanjung Malim dilimpahi hujan rahmat..
Semalam pun.. Dan hari ni pun mungkin jugak..
Awal Muharam la katakan.. ^^
So, x dapat la kan nak berjimba-jimba kat luar rumah.. erk.
Cuma Allah je yang tahu segala ujian & halangan yang menimpa diri ini sebelum entri ni berjaya juga dipublish akhirnya.. huhu~

Lukisan yang sangat simple..
Saya pun baru belajar-belajar nak buat shading tu..
(banyak yang salah kot.. >.<”)
Background & mood tu pun sama..
Gitu-gitu je la.. ;p
Tapi, apa-apa pun, moga ada manfaatnya..

Read & think..
Ini sekadar pendapat peribadi saya je..
Mungkin betul, mungkin juga tak betul..
Kalau ada komen, tinggalkan kat bawah ni ye..



(Open in new tab & zoom untuk paparan yang lebih besar..)


Ha.. Kot kalau ada yang nak buat tempahan, send e-mel dulu ye..
Kalau saya sempat check, saya check..
Kalau saya tak reply lagi, maknanya saya belum baca lagi la tu.. Ok..? ^^

Tadi saya baru je habis interview kerja !
Lepas ni kerja cafe lagi buat kesekian kalinya ~ hoho

Ok, that’s all for now.. And thanks for reading !
Ilalliqa’ , ma’assalamah..
Stay blessed.. :)

Tudung / jilbab / hijab tu dapat melindungi diri wanita dalam banyak aspek, bukan setakat aurat semata-mata, kan..?

10 comments :

  1. piji!!..assalam..huhu
    piji, skadar nak suggest je..ape kata dialog dgn bubble dia tu piji edit dlm photshop, baru tulisan dapat buat kecik2 n mudah disusun..

    apapun terbaik!!..smoga Allah redha usaha tuan hamba =)

    ReplyDelete
  2. @Helmi Razali thanks abg Helmi !
    Oh, ok.. insha-Allah lepas ni saya edit dalam Photoshop pulak..
    Nak cepat siap punya pasal ni, kekeke.. ;p
    Maap.. Maap..

    ReplyDelete
  3. niceeeeeeeeeeeeeeeesangat !!
    tapi kecik anak mata nak baca sebab kurang jelas.

    keep it up bero! :)

    ReplyDelete
  4. xde karikatur untuk dak bilik 3rd yer kah?? haha

    ReplyDelete
  5. saya nak mintak izin save gambar ni nak letak dalam fb ye..syukran..jazakallahu khair

    ReplyDelete
  6. kalau kecik nak baca tak nampak cara dia mudah je, tekan ctrl pada masa yang sama tekan + so nanti screen akan jadi besar and kita akan dapat baca ngan jelas :)

    ReplyDelete
  7. @Alfi Ramadhani
    eit, jgn mintak maap..huhu..nnti guna font yg jelas n mudah utk baca tau, gudluck..smoge usaha dakwah dipermudahkanNya, inshaAllah =)

    ReplyDelete

Kata-kata anda amat berharga..! =D

Komen Terkini

Recent Comments Widget