NewsletterSelamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Tuesday, March 12, 2013

Kenapa Kiri dan Kanan Menekan?

2 comments :

Suatu hari Ustaz Hasan Al-Banna duduk berbicara bersama sahabat-sahabat Ikhwan dan berkata: "Suatu yang pelik apabila parti-parti politik menghentam kita dan istana menghentam kita. Sedangkan yg logiknya apabila kita dihentam istana, parti-parti politik akan berdamai dan memuji kita, apabila kita dihentam oleh mana-mana parti politik, yg lain-lain akan berdamai dan membantu kita."

Kemudian ia diam seketika dan berkata: "Kamu tahu kenapa berlaku demikian itu?"


ﺣﺘﻰ ﺗﻌﻠﻤﻮﺍ ﺃﻻ ﻣﻠﺠﺄ ﻣﻦ ﺍﻟﻠﻪ ﺇﻻ ﺇﻟﻴﻪ ﻭﻻ ﺗﻨﺘﻈﺮﻭﺍ ﻣﻦ ﺃﺣﺪ ﻏﻴﺮ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﻟﻨﺼﺮ ﻭﺍﻟﺘﺄﻳﻴﺪ ﻓﺄﻟﺤﻮﺍ ﻋﻠﻰ ﺍﻟﻠﻪ ﻓﻰ ﺍﻟﺪﻋﺎﺀ ﻭﺍﺟﺘﻬﺪﻭﺍ ﻓﻲ ﺍﻟﻌﻤﻞ .

Agar kamu mengetahui bahawa tiada tempat kembali kepada Allah kecuali kepadaNYA, janganlah kamu tunggu pertolongan dan bantuan dari seseorang selain Allah, merayulah pada Allah dalam doa dan bersungguh-sungguh dalam amal".

Sumber: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=587926464568277&set=a.216954048332189.69073.177268035634124

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dakwah yang Begitu Asing


“Aku suka untuk berterus terang kepada kamu (ikhwan) bahawa dakwah kamu masih lagi tidak diketahui (difahami) pada kebanyakan manusia. Pada hari mereka mengetahui serta memahami keinginan dan matlamatnya, maka engkau akan berdepan dengan pertembungan dan permusuhan yang dahsyat dan engkau akan dapati di hadapanmu banyak kesusahan dan halangan. Pada ketika itu, maka engkau telah berjalan di jalan para du’at.

Adapun sekarang, maka engkau masih tidak dikenali dan baru mula berdakwah dan engkau melakukan persediaan untuk memenuhi apa yang dituntut dengan berjuang dan berjihad.

Kejahilan masyarakat akan hakikat Islam adalah halangan pada jalanmu dan engkau akan dapati ahli agama dari kalangan ulama yang ‘rasmi’ yang akan merasa pelik dengan kefahamanmu terhadap Islam dan mereka akan menolak perjuanganmu pada jalanNya. Pemimpin serta orang yang mempunyai kedudukan akan membencimu dan pihak berkuasa akan menghalangmu dan akan berusaha untuk memberhentikan usahamu dan meletakkan halangan-halangan di jalanmu.”

Sumber: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=442858209082549&set=a.145392745495765.20633.140262726008767

2 comments :

 1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


  Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


  SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
  Baca selanjutnya...

  ReplyDelete

Kata-kata anda amat berharga..! =D

Komen Terkini

Recent Comments Widget