NewsletterSelamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Saturday, October 05, 2013

EVENT | Adobe Photoshop Workshop - media PEMBINA UIAM

2 comments :

GOMBAK, 29 September – Biro Media PEMBINA IIUM Chapter (Gombak) telah mengadakan satu bengkel khas buat para pelajar UIAM yang meminati bidang seni reka bentuk menggunakan perisian Adobe Photoshop. Bengkel ini disertai oleh seramai 50 orang peserta di Computer Teach Lab E3-2-9,  Kulliyyah of Engineering, IIUM.

Sebahagian daripada para peserta

Program dimulakan seawal jam 8.30 pagi untuk sesi pendaftaran & sarapan pagi. Para peserta kemudian memulakan konfigurasi perisian Adobe Photoshop pada PC masing-masing. Sesi tutor bermula tepat jam 9.50 pagi dengan ucapan alu-aluan pengerusi majlis dan bacaan sepotong ayat suci al-Quran beserta terjemahannya.Sesi tutor dibahagikan kepada 2 slot; slot pertama dikendalikan oleh saudari Nur Aisyah bt Mohamad Hijazi, bekas Penolong Ketua Biro Media PEMBINA IIUM Chapter (2011/2012) merangkap Ketua Beliawanis PEMBINA IIUM Chapter & slot kedua disampaikan oleh saudara Mohd Norhafizi bin Noor Azmi, Ketua Biro Media PEMBINA IIUM Chapter.

Slot pertama dimulakan dengan pengenalan fungsi-fungsi tools di dalam perisian Adobe Photoshop CS6 & perkongsian step-by-step bagi menghasilkan sebuah design yang mudah.Slot kedua pula berkisar tentang cara asas mewarna lukisan menggunakan Adobe Photoshop & sedikit tambahan mengenai tips-tips seni rekabentuk grafik.

credit --> Lily Insani
 Acara diteruskan dengan ucapan daripada saudara Mohd Azriq bin Rosman, Timbalan Presiden 1 PEMBINA IIUM Chapter, pop kuiz & perkongsian respon bengkel daripada beberapa orang peserta.


Bengkel ditutup dengan konklusi daripada saudari Aisyah & saudara Hafizi dan diakhiri dengan lafaz tasbih kaffarah dan surah al-‘Asr. Program tamat tepat jam 1 tengah hari.

Disediakan oleh
Mohd Norhafizi bin Noor Azmi
Pengurus Program
Adobe Photoshop Workshop

- - - - - - - -

Ok, ni ada entri daripada salah seorang peserta kami.. Jemput baca juga ! ^^
--> http://lilyinsani.blogspot.com/2013/10/bengkel-adobe-photoshop.html

2 comments :

Kata-kata anda amat berharga..! =D

Komen Terkini

Recent Comments Widget