NewsletterSelamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Sunday, October 06, 2013

EVENT | Photography Workshop bersama Sifoo.com @ KAEDFEST '13

2 comments :
GOMBAK, 5 Oktober - Bersempena Kulliyyah of Architecture & Environmental Design Festival atau lebih dikenali dengan KAEDFEST '13 , satu bengkel fotografi telah dianjurkan bagi meningkatkan kemahiran fotografi dalam kalangan pelajar di UIAM.

Bengkel ini dianjurkan oleh ARCHIMIC Students' Society, IIUM dengan kerjasama Sifoo.com & Information & Communication Technology Student's Society (ICTSS), IIUM.

Bengkel ini terbahagi kepada 2 slot. Slot pertama menjelaskan teori-teori fotografi yang perlu diketahui oleh setiap jurugambar (indoor) yang diadakan di dalam Lecture Theater 2 KAED Building, manakala slot kedua pula adalah sesi praktikal di luar dewan (outdoor).


Ketika sesi pembelajaran teori, para pelajar diberi sedikit taklimat pengenalan mengenai Sifoo.com & penerangan ringkas tentang teori fotografi, tips & teknik menggunakan kamera dengan betul yang dikendalikan oleh bro. Imran Abdul Jabar, Founder Sifoo.com.


Manakala sesi kedua pula adalah sesi demonstrasi oleh para fasilitator yang berpengalaman dari Sifoo.com & sesi praktikal/ aplikasi untuk menguji kefahaman peserta mengenai teori yang telah diterangkan sebentar tadi di sekitar kawasan UIAM.


Sesi bengkel fotografi ditutup dengan sesi penyampaian hadiah bagi para pemenang pertandingan fotografi yang telah diadakan oleh penganjur sebelum ini (bermula 23 September 2013 sehingga 30 September 2013). Pemenang dipilih oleh para jurugambar profesional daripada Sifoo.com. Bengkel berakhir dengan lafaz tasbih kaffarah & surah al-'Asr.

terharu jap. LOL..

Disediakan oleh
Mohd Norhafizi bin Noor Azmi
Peserta
Photography Workshop with Sifoo Training Solution

2 comments :

Kata-kata anda amat berharga..! =D

Komen Terkini

Recent Comments Widget