Newsletter



Selamat datang ke blog personal Alfi Ramadhani. Moga apa yang tertulis di sini membawa kebaikan. Andai ada salah & silap, teguran anda semua sangatlah diharapkan. Selamat membaca! :)

Thursday, December 26, 2013

EVENT | Comichat #1 @ Comic Fiesta 2013

2 comments :
Comichat attended Members

Sabtu, 21 Disember 2013
Depan Kolam Air Pancut, KLCC

Assalamu'alaikum warahmatullah ~
Ini juga cerita beberapa hari yang lepas..

Sempena Comic Fiesta yang diadakan pada 21-22 Disember yang lepas, kami-kami ada buat gathering kecil-kecilan untuk sesi ta'aruf & sesi perkongsian mengenai dunia komik, ilustrasi, animasi & yang berkaitan dengannya serta perkongsian pengalaman dari abang-abang/kakak-kakak yang sudah pun memasuki industri ini di Malaysia.

EVENT | Art for Grabs 2013

2 comments :

Sabtu, 14hb Disember 2013
Annexe Gallery, Central Market, KL

Cerita beberapa hari yang lepas.. :)

Ini adalah beberapa hasil dapatan daripada event tersebut..
Ya, [kalau ikutkan hati memang nak beli macam-macam kat situ tapi saya hanya rakyat marhaen yang bukan berada dalam status berada apatah lagi kerabat diraja]

Ada macam-macam artprints, artcrafts & souvenirs yang available kat situ.
Tapi yang paling dinanti-nanti booth kak *azreenchan* sebenarnya..
Sampai je kat booth dia terus buat muka teruja macam hapa..
And she was like "Apahal mamat berbaju Melayu oren nih ~" mungkin
Ahha ~

Beli la sebutir dua artprint..

The rest, cuma mampu tengok-tengok dan belek-belek je..
Dan, habis..

Ok, penat-penat pergi ke KL semata-mata nak dapat sebutir dua barang ni je.. LOL.. ;p

Dan, lepas singgah Annexe Gallery CM tu la saya pusing-pusing sekitar Jalan Masjid India, singgah kedai-kedai buku, jalan-jalan sambil menilai hidup masayarakat (konon) --> [boleh baca sini]

Cerita dah habis. OKbai ~ ^^

Stay blessed in Rahmatillah ~

Sunday, December 15, 2013

Pemenang 'December Giveaway' - Alfi Ramadhani Studio

No comments :
Assalamu'alaikum warahmatullah ~

Moga semua sedang berbahagia & sihat sejahtera hendaknya (amiin..) ^^

Pada hari Jumaat lepas, saya ada mengadakan 1 giveaway yang menawarkan 4 buah button badge ini.
Dan giveaway ini sudah tamat pada jam 7pm tadi.



Maaf, 4 buah sahaja yang ada.. >__<"
Button badge ini merupakan sample sahaja sebenarnya.
Cubaan pertama untuk buat produk seperti ini.
Dan masih belum ada budget untuk buat printing betul2. huhu ~

Insha-Allah, sedang dalam usaha untuk buat sesuatu yang lebih banyak dan lebih menarik lagi.
Doakan moga semuanya berjalan lancar.. ^^

Jadi, pemenang bagi cabutan bertuah ini adalah :

1) Sitiey Zulaiha
2) Najmi Saffuan
3) Aisyah Assafra
4) Izz Athirah

Cara Pengadilan dibuat :

Pemuzik Jalanan - They are Awesome!

2 comments :
14 Dec 2013 - sekitar Jalan Masjid India
They perform for their passion. For their life. For their survival, maybe?
I'm not sure.
(I know that feel when we can only do one thing, and we only depend on it for our rezeki to survive..)

They are talented.
Their performance LIVE.
They cheer others.
Senyum tak pernah lekang. At every moment. (a simple thing yet aku kagum gile)

They don't need a big event for them to have a big payment.
Kalau pemuzik di pentas perform dibayar beriban2 hanya untuk beberapa lagu, mereka perform bermacam-macam lagu hanya untuk beberapa ringgit.
Dari bayaran ihsan & penghargaan.
Seriously, they deserve to get more payment for their performances.

Aku memang minat bunyi piano, string orkestra & seruling.
So, aku minat abg main seruling tu lebih, haha.. XD
(oh abang, I'm a big fan of yours ~)

Respek ~ :)

Friday, December 13, 2013

December Giveaway ~

No comments :
Assalamu'alaikum & Hi everyone !

I have a giveaway for those who interested !

Check this out for more information !
--> https://www.facebook.com/photo.php?fbid=773407476009206&set=a.625088457507776.1073741829.576610529022236


Thursday, December 12, 2013

Hijab is Beauty

4 comments :

trying to draw the scenery background, but I think I failed badly.. TT__TT
well, this is my new piece.. ~ :3
----- feel free to visit my Facebook page

Komen Terkini

Recent Comments Widget